Asunnon ostaminen Espanjasta – Esimerkkinä Costa del Sol

Kiinteistön ostaminen Espanjasta voi olla suhteellisen aikaa vievä prosessi, ja ennen sitä on otettava huomioon monia oikeudellisia ja taloudellisia näkökohtia. Käytettävissä on useita vaihtoehtoja tilanteestasi riippuen:

Vuokraus:

Vuokraaminen on suoraviivaisin tapa selvittää, haluatko asua tietyllä alueella tai sopiiko se elämäntyyliisi. Täydellinen tutkimus on tarpeen, jotta voidaan varmistaa, että kiinteistö vastaa kaikkia tarpeitasi. Vuokraatpa sitten asunnon, huoneiston tai huvilan, on tärkeää muistaa, että sen lisäksi, että maksat vuokraa itse kiinteistöstä, sinun on myös maksettava kuukausittaisia laskuja (esim. vesimaksut, kunnallisvero)

Asunnon ostaminen Costa del Solilla Espanjassa:

Costa del Sol on yksi Euroopan suosituimmista matkailukohteista. Monet alueelta ostavat ostajat hankkivat loma-asuntoja, joita he käyttävät vain kesäisin, kun taas jotkut haluavat asua pysyvästi tällä kauniilla rannikkoseudulla. Koska se on houkutteleva ja tunnettu paikka ostaa kiinteistö Espanjasta – eikä vähitenilmaston vuoksi – monet kiinteistönvälittäjät ovat tekemisissä näiden kiinteistöjen kanssa. Nämä voivat tarjota runsaasti tietoa alueesta, ovat kaksikielisiä ja usein tekemisissä ulkomailla asuvien ostajien kanssa; he ovat hyödyllinen apu espanjalaisten kiinteistöjen etsimisessä. Costa del Solin kiinteistöjen hinnat vaihtelevat pienen asunnon noin 70 000 eurosta useiden miljoonien eurojen luksusasuntoihin.

Asuntolaina ja rahoitus

Jotkut ulkomaiset ostajat ostavat ilman asuntolainaa, mutta on mahdollista saada rahoitusta asunnon ostamiseen. Pankit tarjoavat asuntolainoja Costa del Solin alueella Espanjassa; jotkut tarjoavat myös erikoistarjouksia tietyistä maista tuleville henkilöille. Pankki arvioi tulosi ja säästösi sekä antaa arvion tuloistasitarvitaan asuntolainan maksamiseen. Asuntolaina on yleensä pitkäaikainen, mutta se voidaan maksaa pois milloin tahansa. Pankit tarjoavat myös erilaisia erikoistarjouksia; monet tekijät vaikuttavat siihen, sopiiko sopimus sinulle.

Kustannukset

Asunto-omaisuuden hinta vaihtelee suuresti eri puolilla Espanjaa ja jopa kahden naapurialueen välillä. Tämä johtuu erilaisista rakennuskustannuksista, maan hinnasta ja veroista sekä monista muista kustannuksiin vaikuttavista seikoista, kuten kiinteistön sijainnista. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kalliimpia, koska niillä on hyvät liikenneyhteydet (esim. lentokentät), hyvä sää tai upeat maisemat; toiset ovat halvempia, koska ne sijaitsevat vähemmän suosituilla paikoilla tai koska ne ovat kalliimpiarakentaa tai ylläpitää. Esimerkiksi Costa del Solilla kiinteistöjen hinnat vaihtelevat noin 70 000 euron hintaisesta pienestä asunnosta useiden miljoonien eurojen hintaisiin luksusasuntoihin.

Asunnon ostaminen Espanjassa

Vaikka ostaminen voi olla vaikeampaa kuin joissakin muissa maissa, Costa del Solilla on kiinteistönvälittäjiä, jotka ovat tottuneet toimimaanulkomaiset ostajat. Lisäksi on olemassa verkkohakemisto, joka sisältää tietoja tuhansista kiinteistönvälittäjistä eri puolilla Espanjaa ja johon pääsee seuraavasta linkistä: http://www.estatesearch-spain.com/

Kieli ja viestintä

Tarvitset todennäköisesti joko espanjan kielen alkeita tai kaksikielisen kiinteistönvälittäjän, jos ostat kiinteistön seuraavassa maassa: Espanja. Useimmat asunnon omistajat järjestävät asuntonsa myynnin kiinteistönvälittäjän kautta, joka yleensä kääntää asiakirjat, neuvottelee mahdollisten ostajien ja muiden ammattilaisten, kuten asianajajien, kanssa.

Jätä kommentti