Muuttotavarat varastoon

Muuton yhteydessä voi olla tarvetta tavaroiden tilapäiselle säilytykselle. Silloin pienvarastot auttavat, sillä niihin saa helposti vietyä ylimääräiset tavaransa säilytykseen. Vuokrausehdot ovat joustavia ja vuokra-ajan pituutta ei tarvitse etukäteen tietää. Pienvarastot ovat siistejä sekä lämpimiä varastoja ja niitä on olemassa monenkokoisia. Kannattaa selvittää, onko oman kodin lähellä tarjolla tällaisia tilapäisiä varastotiloja. Millaisissa muuttotilanteissa pienvarastoja voi hyödyntää?

Vanhan kodin myyntiesittelyt

Jos vanha koti on täynnä tavaraa, kannattaa koti siivota turhista rojuista ennen myyntiesittelyä. Suurin osa omista tavaroista on suositeltavaa viedä asunnosta pois, jotta asunto näyttää suuremmalta ja saa paremmin ostajien mielenkiinnon herätettyä. Tutkimusten mukaan asunnon ostaja ostaa asunnon helpommin, jos pystyy kuvittelemaan omat tavaransa asuntoon ja tämä ei onnistu jos asunto on liian täynnä nykyisen omistajan tavaroita.

Vanha koti myyty, mutta uutta ei vielä ole

Nykyisin pelätään kahden asunnon loukkua, joten on aivan normaalia, että vanha koti on saatu myytyä, mutta uutta ei ole vielä löytynyt. Kun vanha koti on myyty ja uudet asukkaat haluavat muuttaa sinne, niin omat tavarat on saatava jonnekin odottamaan. Pienvarastot ovat silloin todella hyvä vaihtoehto. Sinne saa laitettua omat tavarat turvaan ja itse voi vaikka majailla sukulaisten tai kavereiden nurkissa niin kauan, kunnes oma uusi koti löytyy. Joskus tulee kyseeseen vuokra-asunnon etsiminen ja niitäkään ei löydä aina sillä tavalla, että vuokran alkamisajankohta osuisi yhteen vanhan kodin luovuttamispäivän kanssa.

Välikuukausi vanhan kodin luovuttamisen ja uuden kodin saamisen välillä

Asunnon ostot ja luovuttamiset ovat aina aikamoista sumplimista. Kolmen eri osapuolen aikataulujen on sovittava yhteen ja aina tämä ei onnistu, joten jonkun on joustettava. Yleensä myyjäosapuoli on joustavin, koska asunto saattaa jäädä myymättä, jos hän on liian tiukka omasta asumisestaan. Myyjä jää helposti kuukaudeksi ilman kotia, jos uusi ostaja näin haluaa.

Pitkä välimatka vanhan kodin ja uuden kodin välillä

Joskus muutetaan niin pitkiä matkoja, etteivät työkiireet ja muut kiireet mahdollista koko asunnon tavaroiden siirtämistä esimerkiksi toiselle puolen Suomea yhdellä kerralla. Joskus joudutaan ajamaan yksi kuorma yhtenä viikonloppuna ja toinen kuorma sitten seuraavana viikonloppuna ja niin edelleen. Vanha koti on kuitenkin tyhjennettävä ajoissa.

Väliaikainen muutto ulkomaille

Jos muuttaa väliaikaisesti ulkomaille, niin helpoin vaihtoehto on hyödyntää varastovuokraus –palveluja. Ulkomailla asumisen ajaksi voi vuokrata lämpimän pienvaraston ja jättää sinne koko omaisuutensa odottamaan. Ulkomaille on mukava lähteä, kun tietää että rakkaimmat tavarat ovat suljetussa ja valvotussa tilassa turvassa. Ne on helppo ottaa sieltä taas käyttöön uudelleen, kun Suomeen palataan takaisin.

Jätä kommentti